2010. január 4., hétfő


Na5

Bmennyire is nem nézem át a szöveget, azért jó sok időbe, de még több elhatározásba kerül, h leírjam az útiélményeimet, úgyhogy a jövőre nézvést sajnos egyre kevesebbet ígérhetek, hiszen most felgyorsultak az események, már elutaztam a tengerpartról, és már Tissamaharanemtudommiben vagyok, de mindenki csak Tissának hívja, és hát látom, h még a szilvesztert sem írtam le...

Pedig nagyon tanulságos volt, Arninak bmennyire is rosszul esik, összebarátkoztam egy 62 éves nyugdíjas kanadai matektanárral, akitől megtudhattam, h a skót viccek nem is viccek, mert hiába érkeztek a felmenői 150 éve a hideg, szeles és minden bizonnyal romantikus Skóciából, ő azért – dacára kiváló nyugdíjának – igenis megnézi, mire költi a pénzét. Úgyhogy mondta, h ő már felfedezett egy all-you-can-eat büfét, ahol ötszázé (750 ft) még kövérebb lehet (ugyanis számításaim szerint kb. 130 kiló). Hogy ide menjünk el szilveszter este. Hívtak ugyan az új-zélandiak, de, gondoltam, majd megvacsorázom Ronnal, és aztán meg bulizunk közösen.

Na, most a helyről már mondjuk az elején bűzlött, h az nem így lesz, és már az eéső 3/4 órában kiderült, h a több száz fős orosz turistacsoport egy része itt kapja a cateringet. Az oroszok, legalábbis ezek a külföldön nyaraló, a kanadai nyugdíjasoknál százszor zsírgazdagabb oroszok úgy csinálnak, mintha még mindig 1932 lenne, és ők, mint a legfőbb pártfunkcionáriusok gyermekei, mert azért jórészt 35 alattiakról beszélünk, Szevasztopolban nyaralnának. Még egyszer elmondom, a lehető legkevésbé felkapott és zsúfolt tengerpartra jöttem, és itt még nem kellett katonai ellenőrzőpontknál megállnom, mint pl. keleten v északon kellene. Az egész hely nem is ilyen, egyáltalán nem értem, miért pont ide hozták ezeket az oroszokat, na, mindegy...

A fenti leírásból amúgy persze a néhai pártfunkcionáriusok stimmelnek, csak most már gázvállalatok igazgatótanácsaiban ülnek. Na, az oroszok megadták a módját. A nők estélyiben, de persze a homok miatt mezítláb, az orosz fiúknál hódít a század első felének matrózromantikája, mindenki tetőtől talpig fehérben. Az is kiderült, h egy „jó” fotóért (értsd: nyolcvanas évekbeli pornóarckifejezéssel pózolni a tűz előtt úgy, hogy közben a 3000 dolláros ruciba majd belekapnak a lángok) akár az életüket is áldozzák ezen orosz nők – jó, nem mondom, h nem volt vicces, Ronnal szétröhögtük az agyunkat a hát nélküli aranyestélyik meg a felvágott koktélruhák látványán, iszonyú szürreális volt.

Kb. tízig tartott az oroszok civilizációja, de, mondjuk, addig is csúnyán mogorván adták elő, de tíz után aztán elkezdtek gyülekezni a bárpult előtt, és ott aztán más nemzetiségű embernek nem volt helye, ordították a lankaiakkal meg a szokásos barbár módon viselkedtek, úgyhogy csúnyán kitettem a kiakadásjelzőt, mert ott álltak szegény lankaiak tetőtől talpig hülyének beöltöztetve, némelyik csak 14 éves fiú volt, fejükön az a hosszúkás szakácssapka, édesen mosolyogtak, az oroszok meg kiabáltak, tülekedtek. Aztán a vacsi végére az is kiderült, h jobb lett volna érdeklődni előzetesen, mert nem hogy 3000 ft volt fejenként, ami Ront egészen a kétségbeesésbe kergette, de ráadásul a pezsgőárat, ugye, az oroszokhoz igazították, 18 ezernél olcsóbb nem nagyon volt. Mármint most forintot k érteni.

Hú, Ron még napokkal később is elnézését kért, pedig hát szilveszter volt meg minden, inkább az oroszokért kellett volna vkinek elnézést kérnie.

A kepek eloreszaladnak a tortenetben, de annyi baj legyen.


 Gaulle: ezeket a katonakat kivetelesen lehetett fotozni

Gaulle: tuk-tuk muszlimokkal



 Gaulle, regisegkereskedes +Yamaha + en



Gaulle: a bacsi koveket csiszol



Gaulle: Peter (D), Jelena (RU), Ron (CAN) es fapuskai fapuska (H)
a hatterben az erod
Peter es Jelena - Ron szavaival - szimbiotikus kapcsolatban allnak egymassal.2 honapja talalkoztak Indiaban, azota egyutt jarnak, de ahogy elnezem, ez pont addig fog tartani, amig Jelena ket het mulva vissza nem utazik Szentpetervarra. Mindenesetre toluk tudtam meg, h itt 15en gyurus napfogyi lesz. En ott leszek Anaradhapuraban, Buddha bodhifaja alatt!



Gaulle: sok a kecske, de konnyen tamadnak



Mirissa: nagyon sok majmot lattam, bebimajmot is, de csak ezt az egyet tudtam lefotozni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése